Téknologi RFID anu digunakeun dina industri logistik transportasi karéta

Logistik ranté tiis tradisional sareng monitor logistik gudang henteu lengkep transparan, sareng anu ngirim sareng panyayogi jasa logistik pihak katilu gaduh kapercayaan silih handap. Suhu ultra-rendah transportasi angkutan didinginkan, logistik gudang, léngkah pangiriman, ngagunakeun tag éléktronik suhu RFID sareng parangkat lunak sistem palét pikeun ngajaga operasi épisién logistik ranté tiis pikeun mastikeun faktor kaamanan pangan dina sadaya manajemén ranté suplai

Sadayana terang yén pengiriman karéta cocog pikeun angkutan barang jarak jauh sareng angkutan barang ageung, sareng éta nguntungkeun pisan pikeun angkutan jarak jauh di luhur 1000km. Wewengkon nagara urang lega, sareng produksi sareng penjualan tuang beku jauh pisan, anu nunjukkeun standar éksternal anu nguntungkeun pikeun pamekaran jalur karéta logistik tiis. Nanging, dina tahap ieu, sigana volume angkutan transportasi ranté tiis di jalur karéta Cina relatif alit, nyumbang kirang ti 1% tina total paménta pikeun ngembangkeun transportasi ranté tiis di masarakat, sareng kaunggulan jalur karéta api dina transportasi jarak jauh teu acan garapan lengkep.

Aya masalah

Komoditas disimpen dina mesin pembeku saatos didamel sareng dibungkus ku pabrik. Barangna geuwat ditumpukkeun kana taneuh atanapi dina palét. Perusahaan manufaktur A ngabéjaan perusahaan pangiriman ngeunaan pangiriman sareng langsung tiasa nganteurkeunana ka perusahaan ritel C. Atanapi perusahaan A nyéwa bagian tina gudang di pergudangan sareng perusahaan logistik B, sareng barang-barangna dikirim ka pergudangan sareng perusahaan logistik B, sareng kedah dipisahkeun numutkeun B nalika diperyogikeun.

Sakabéh prosés transportasi henteu lengkep transparan

Dina raraga ngendalikeun biaya salami prosés pangiriman, perusahaan pangiriman pihak katilu bakal ngagaduhan kaayaan yén unit pendingin dipareuman salami prosés transportasi, sareng unit pendingin dihurungkeun nalika dugi ka stasion. Éta henteu tiasa ngajamin logistik ranté tiis sadayana. Nalika barangna dikintunkeun, sanaos permukaan barangna tiis pisan, nyatana kualitasna parantos dikirangan.

Prosedur disimpen henteu lengkep transparan

Kusabab pertimbangan biaya, perusahaan pergudangan sareng logistik bakal ngamimitian nganggo waktos catu daya dina wengi kanggo ngirangan suhu gudang janten suhu anu handap pisan. Alat-alat katirisan bakal sayaga siang siang, sareng suhu gudang katirisan bakal turun naek ngalangkungan 10 ° C atanapi bahkan langkung luhur. Langsung nyababkeun turunna kahirupan rak. Metodeu monitor tradisional umumna nganggo perékam pidéo suhu pikeun ngukur sareng ngarékam suhu sadaya mobil atanapi panyimpenan tiis. Metoda ieu kedah disambungkeun kana TV kabel sareng dikontrol sacara manual pikeun ngekspor data, sareng inpormasi data aya dina tangan perusahaan operator sareng perusahaan logistik gudang. Dina pengirim, anu ngirimkeun henteu gampang maca data. Kusabab prihatin ngeunaan kasulitan di luhur, sababaraha perusahaan farmasi ageung sareng sedeng atanapi perusahaan pangan di Cina dina tahap ieu langkung milih ngainvestasi seueur aset dina pangwangunan gudang beku sareng armada transportasi, tibatan milih jasa pihak katilu. parusahaan logistik ranté tiis. Jelas, biaya investasi modal sapertos kitu pisan ageung.

Pangiriman henteu leres

Nalika perusahaan pangiriman ngempelkeun barang di perusahaan manufaktur A, upami henteu tiasa diangkut nganggo palet, padamel kedah ngangkut barang tina palét kana kendaraan angkutan anu didinginkan; saatos barang dugi ka perusahaan panyimpenan B atanapi ka perusahaan ritel C, padamel kedah mindahkeun barangna tina Saatos treuk angkutan anu didéportasi diturunkeun, éta ditumpuk dina palét teras diparios ka gudang. Ieu umumna nyababkeun barang sekundér diangkut tibalik, anu henteu ngan ukur butuh waktos sareng tenaga kerja, tapi ogé gampang ngaruksak bungkusan barang sareng ngabahayakeun kualitas barang.

Efisiensi low tina manajemén gudang

Nalika lebet sareng kaluar gudang, resi kaluar sareng gudang basis kertas kedah ditepikeun, teras sacara manual dilebetkeun kana komputer. Éntri épéktip sareng laun, sareng tingkat kasalahan tinggi.

Manajemén sumber daya manusa limbah méwah

Seueur jasa manual diperyogikeun pikeun ngamuat, ngabongkar sareng ngurus barang sareng disk kode. Nalika pergudangan sareng perusahaan logistik B nyéwa gudang, peryogi ogé pikeun nyetél staf manajemén gudang.

Larutan RFID

Nyiptakeun pusat logistik ranté tiis jalur karéta api, anu tiasa méréskeun sakumpulan jasa sapertos transportasi kargo, logistik gudang, pamariksaan, asihan éksprési, sareng pangiriman.

Dumasar kana aplikasi palapis téhnis RFID. Panilitian ilmiah anu ngenalkeun téknologi ieu kana industri logistik ranté tiis parantos lami dilaksanakeun. Salaku perusahaan manajemén inpormasi dasar, palét kondusif pikeun ngajaga manajemén inpormasi anu akurat dina jumlah seueur barang. Ngajaga manajemén inpormasi pikeun alat éléktronik palét mangrupikeun cara konci pikeun ngalaksanakeun perangkat lunak sistem ranté pasokan langsung, merenah sareng gancang, kalayan metode manajemén anu tepat sareng pengawasan sareng operasi anu wajar. Éta penting pisan pikeun ningkatkeun kamampuan manajemén logistik angkutan sareng ngirangan biaya transportasi. Ku alatan éta, tag éléktronik suhu RFID tiasa disimpen dina baki. Tag éléktronik RFID disimpen dina baki, anu tiasa damel bareng sareng sistem manajemen calakan logistik gudang pikeun mastikeun inventarisasi instan, akurat sareng akurat. Tag éléktronik sapertos kitu dilengkepan anténeu nirkabel, IC terpadu sareng pengontrol suhu, sareng ipis, kaléng Batré kancing, anu teras-terasan dianggo langkung ti tilu taun, ngagaduhan tanda digital ageung sareng kontén inpormasi suhu, janten tiasa dipertimbangkeun pisan dibekelan monitor suhu logistik ranté tiis.

Konsép inti ngimpor palét sami. Palét kalayan tag éléktronik suhu bakal dipasihkeun atanapi diséwaan ka pabrikan kolaborasi gratis, pikeun pabrik pikeun ngalamar di pusat logistik ranté tiis tina jalur karéta api, pikeun ngajaga padamelan dikirimkeun sacara konsistén, sareng nyepetkeun palét dina perusahaan manufaktur, perusahaan pangiriman, ranté tiis Aplikasi sistem sirkulasi panengah di pusat logistik sareng perusahaan ritel pikeun ngamajukeun angkutan barang palét sareng padamelan propésional tiasa ningkatkeun efisiensi logistik angkutan barang, ngirangan waktos pangiriman, sareng sacara signifikan ngirangan biaya transportasi.

Saatos karéta dugi ka stasiun kadatangan, wadah-wadah kulkas langsung diangkut kana platform muat sareng bongkar muat perusahaan B's freezer, sareng pamariksaan pembongkaran dilaksanakeun. Forklift listrik ngaluarkeun barang ku palét sareng nempatkeunana dina conveyor. Aya panto pamariksaan dikembangkeun di payuneun conveyor, sareng parangkat lunak maca sélulér dipasang dina panto. Saatos tag éléktronik RFID dina kotak kargo sareng palét ngalebetkeun sinyalna parangkat lunak maca, éta ngandung eusi inpormasi barang anu dimuat ku perusahaan A dina ic integrated sareng eusi inpormasi dina palét. Saat palét ngalirkeun panto pamariksaan, éta dibaca ku parangkat lunak Meunangkeun sareng dialihkeun kana parangkat lunak komputer. Upami padamelna ningali tampilanana, anjeunna tiasa nangkep séri inpormasi data sapertos jumlah total sareng jinis barangna, sareng teu kedah parios sacara manual operasi anu saleresna. Upami eusi inpormasi kargo anu ditampilkeun dina layar tampilan cocog sareng daptar kiriman anu ditepikeun ku Enterprise A, nunjukkeun yén standar na dipenuhan, karyawan mencét tombol OK di gigir conveyor, sareng barang sareng palét bakal disimpen di gudang numutkeun kana conveyor sareng stacker téknologi otomatis Ruang panyimpenan dialokasikeun ku sistem manajemen calakan logistik.

Pangiriman treuk. Saatos nampi inpormasi pesen ti perusahaan C, perusahaan A ngabéjaan perusahaan B ngeunaan pangiriman treukna. Numutkeun inpormasi paréntah anu didorong ku perusahaan A, perusahaan B nyayogikeun nyortir pangiriman barang anu jelas, ningkatkeun eusi inpormasi RFID tina barang palét, barang anu diurut ku pangiriman ekspres dimuat kana palét énggal, sareng kontén inpormasi barang énggal aya hubunganana sareng tag éléktronik RFID teras lebet kana rak Warehousing gudang, ngantosan pangiriman pengiriman produksi. Barangna dikirim ka perusahaan C nganggo palét. Perusahaan C ngamuat sareng ngabongkar barang saatos ditampa rékayasa. Palét dibawa ku perusahaan B.

Palanggan nyokot sorangan. Saatos mobil palanggan dugi ka perusahaan B, supir sareng teknisi panyimpenan beku mariksa eusi inpormasi pickup, sareng alat panyimpenan téknis otomatis ngangkut barang-barang tina panyimpenan beku dugi ka stasiun muatan sareng bongkar muat. Pikeun transportasi, palét henteu ditingalikeun deui.


Waktos Post: Apr-30-2020